0.542. 537 86 70

“Adalet Bakanlığı’na ulaşılamıyor..”

Adalet Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde konuşan CHP’li Bülbül, Bakanlığa toplam 6 bin 351 soru önergesi verildiğini ancak bunların 4 bin 949’unun yani yüzde 77,92’sinin cevaplanmadığını sadece bin 303 önergenin cevaplandığı belirtti. Bülbül, “Bütçe sunuşunuzda güven veren ve erişilebilir bir adalet sisteminden bahsediyorsunuz ama size ulaşamıyoruz” dedi.

2021-11-25

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül'ün Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Adalet Bakanlığı bütçesinde yaptığı konuşma.. Tıkla ve izle..

.

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Adalet Bakanlığı bütçesinde konuştu. Bakanlığın soru önergelerini yanıtsız bıraktığını belirten Bülbül, “Bu dönem milletvekilleri tarafından Adalet Bakanlığına toplam 6 bin 351 önerge verilmiş. 4 bin 949 adet önerge cevaplanmamış yani yüzde 77,92’si. 108 adet önerge zamanında cevaplanmış, yani yüzde 1,7’i, bin 195 adet önerge ise süresi geçtikten sonra cevaplanmış, 99 adet önergenin on beş günlük cevaplama süresi hâlâ devam ediyor, o da yüzde 1,55’i. Bütçe sunuşunuzda güven veren ve erişilebilir bir adalet sisteminden bahsediyorsunuz ama size ulaşamıyoruz” dedi.

GRİ LİSTE HATIRLATMASI

Türkiye'nin üyesi bulunduğu OECD'ye bağlı, kara paranın aklanması ve önlenmesi ve terörizmle mücadele amacıyla kurulan Mali Eylem Görev Gücünün (FATF) tavsiyelerinden bahseden Bülbül, “Tavsiyeleriyle ilgili bir çalışma bugüne kadar yapılmadı. Geçen sene getirilen yasal düzenlemede siyasilerin ve aile bireyleri ve yakınlarıyla ilgili makul tedbirlerin alınmasıyla ilgili gerekli tavsiye yerine getirilmediğinden dolayı biz gri listeye düştük. Bu konuda bir çalışmanız olacak mıdır?” diye sordu.

Haziran ayında konuyla ilgili yapılan toplantıyı da hatırlatan Bülbül, “Sözleşme çerçevesinde hangi eksiklikleri dile getirdiler, hangi beklentileri sıraladılar, bunlarla ilgili bir çalışmanız var mıdır?” dedi.

ADALET RAPORU’NU BAKANA VERDİ

Bülbül ayrıca, 2020 yılından beri üç aylık periyotlarla hazırladığı Adalet Raporu’nu Bakan Gül’e sundu. Bülbül, hak ihlalleriyle ilgili hazırlanan raporun incelenmesini ve  ihlallerle ilgili gerekli çalışmaların yapılmasını talep etti.

* * *

“ŞİDDET FAİLLERİ HUKUKSUZLUKTAN CESARET ALIYOR..”

CHP Aydın Milletvekili Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada,Torba yasalar ile getirilen sözde yargı reformlarının kadına yönelik şiddeti önlemediğini aksine uygulamadaki aksaklıklar nedeniyle şiddetin arttığını ifade etti.

Bülbül şunları söyledi:

“Kadına yönelik şiddetin önlenmesi adalet ve eşitlik gibi temel meselelerle doğrudan bağlantılıdır. Ancak AKP, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için bırakın adım atmayı bir gecede tek bir adamın ağzından çıkan sözle, usulsüzce İstanbul Sözleşmesini kaldırmıştır. AKP bu kararla kurdukları eril düzene yağ sürerken; kadınların şiddetle mücadelelerinde bir güvencelerini daha ellerinden almıştır.

Daha dün İstanbul Kadıköy Metrosunda yaşanan erkek şiddeti, bunun yansımasıdır. Şiddet failleri var olan hukuksuzluktan, uygulanmayan kanunlardan, iyi hal indirimlerinden cesaret almaktadır.

Bilgisine sahip olduklarımız kadar; kamuoyuna yansımamış, ev içinde gerçekleştiği için kapalı kapılar ardında kalan yüzbinlerce şiddet olayını engellemek, İstanbul Sözleşmesini yeniden yürürlüğe koymak için mücadeleye devam edeceğiz.”

 

Okunma sayısı: 7.375

Sepetim