0.542. 537 86 70

Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ’a açık mektup...

Sayın Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ.. Aydın’ın Didim İlçesi’nde vatandaşlar Adalet’in işleyişinden oldukça rahatsız. Hakkında 24 farklı şikayetin bulunduğu Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay aleyhine açılan soruşturmalardan bu güne kadar hiçbir sonuç alınamamıştır. Didim Cumhuriyet Başsavcılığı nezdindeki dosyalarda uzunca süre işlem yapılmamış olması, Didim kamuoyunda Ahmet Deniz Atabay’ın yargı eliyle korunup kollandığı yorumlarının yapılmasına neden olmaktadır. Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay aleyhine yapılan şikayet ve açılan soruşturma dosyalarının Bakanlığınızca incelemeye alınarak sonuca ulaştırılması kamuoyu vicdanını rahatlatacaktır.

2022-04-21

Sayın Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ…

Aydın’ın Didim İlçesi’nde Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay hakkındaki şikayetlerin Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’nca sürüncemede bırakıldığı iddiaları Adalete olan güveni önemli ölçüde sarsmaktadır.

Çünkü Aydın’da Adalet var mı diye sorduğumuzda “YOK” cevabını alıyoruz.

Özellikle Aydın’ın Didim İlçesi’nde vatandaşlar Adalet’in işleyişinden oldukça rahatsız.

Nedense, hakkında onlarca şikayet ve soruşturma bulunan ve evinde grup zinası yaptığını kendi ağzı ile itiraf eden Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın beraberindeki başkan yardımcıları ile birlikte toplu tecavüz soruşturmasına gelince Didim’de Adalet tıkanıyor adeta ipe un serilerek soruşturma süreci yavaşlatılıyor.

Soruyoruz… Didim’de Adalet var mı?

Olmuş olsaydı kendi evinde grup zinası yapan, bunu kayda alan, mahkemede önce inkâr edip sonra kabullenen Ahmet Deniz Atabay isimli şahıs o makamda bir dakika tutulur muydu?

Didim’de neden adalet yok, biraz daha açalım..

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, makam koltuğuna oturur oturmaz ilk icraat olarak kendi otelinin su borçlarını sildiriyor ve su borçlarını sildirme konusu Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 7 yıldır soruşturuluyor ve bu soruşturma bir türlü kovuşturmaya dönüştürülemiyor hem de üç ayrı bilirkişi raporu ile Atabay'ın su faturalarının silindiği tescillenmesine rağmen. "Bundan irtikap sonucu çıkar ve Belediye Başkanı görevden alınır" düşüncesiyle, toplam 13 kez Savcı değişikliği yapıldığı iddia ediliyor.

Her gelen Savcı dosyayı yeniden ele alıyor ve bu dosya yaklaşık 7 yılı aşkın süredir pinpon topu gibi oradan oraya atılıp duruyor.

Türkiye'de başka bir örneği yoktur bunun.

İspatlı suçu ötelemek için Didim Savcılığı’nın büyük çaba harcadığı, konuyu zaman aşımı sürecine sokma gayreti apaçık gözler önünde duruyor.

Soruyoruz.. Böyle bir olayı gariban bir vatandaş yapsa dosya o savcıdan al bu savcıya ver yıllarca oyalanıp durur muydu?

(İlgili haber lingi.. http://www.aydinsafak.com/atabay-i-yargi-icinde-birileri-mi-koruyor-h4804.htm)

Didim’de neden adalet yok bir başka örnek daha verelim.

Didim’de Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ve yardımcıları hakkında açılan 2 yıldır süren toplu tecavüz soruşturması bir yıla yakın zamandır uykuya yatırılmış vaziyettedir.

Bu konuda gazetemizde yetkili mercileri uyaracı onlarca yazımız mevcuttur.

Yazılarımızın hiç biri Didim ve Aydın Cumhuriyet Başsavcılıklarınca resen incelemeye alınma gereği bile duyulmamıştır.

Konuyu özetle bir kez daha Adaletin başı olarak zatıalinize iletiyoruz.

Didim’de Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Meclis Üyesi Ali Çağlar, DİBEL Müdürü Öner Çiçek, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Öznur Gündoğdu hakkında yürütülen “nitelikli cinsel tecavüz” soruşturmasında, Cumhuriyet Savcısı’nın vermiş olduğu “kovuşturmaya yer olmadığına dair kararına” Söke Sulh Ceza Hakimliği’ne itirazda bulunarak bozduran müşteki bayanın Avukatı Murat Sultansu, şüphelilerin Söke Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmalarının yolunu açtı.

Ahmet Deniz Atabay ve diğer kişiler hakkında “Kullanmak İçin uyuşturucu Madde veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak ve Kullanmak, Uyuşturucu Madde Temin Etme (Başkasına Verme, Sağlama) Kullanımını Temin Etmek, Nitelikli Cinsel Saldırı, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Tehdit, Şantaj” suçlaması ile yürütülen soruşturmada savcının eksik inceleme yaptığı, delilleri kararttığı ve müştekinin yasal haklarının gasp edildiği gerekçesi ile Söke Sulh Ceza Hakimliği, Didim Savcılığı’nın takipsizlik kararını 03. 05. 2021 tarihli kararı ile kaldırdı;

Bu dosya yeniden incelenmek ve eksiklerin giderilmesi için Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi, ancak o tarihten bugüne kadar soruşturma hala tamamlanıp Söke’ye gönderilemedi..

Konuyu uzatmadan, Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2020/ 5438 Soruşturma ve  2021/ 873 Karar numaralı, 03. 03. 2021 tarihli Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair kararı, karara karşı itirazların kabulü neticesinde Söke Sulh Ceza Hakimliği 2021/1760 D. İş sayılı 03. 05. 2021 tarihli kararı ile kaldırılmıştır.

Aradan yaklaşık 1 yıl civarı zaman geçmesine rağmen dosyasadaki eksiklikler giderilip dosyanın Söke Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderilmesi gerekirken toplu tecavüz iddiasına ait dosya Didim Cumhuriyet Basvacılığı’nda tozlu raflarda bekletilmektedir.

* * *

Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay hakkındaki tek soruşturma bu değildir.

Bir gazeteci olarak yakından takip ettiğimiz ve edindiğimiz bilgilere göre Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’nda Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay hakkında 24 farklı şikayet dosyası mevcuttur.

Bu dosyalardan sadece biri için Didim 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde (2020/539 esas sayılı dosya) Belediye çalışanı Levent Bakay’ın taksirle kasten öldürmeye tam teşebbüs suçlaması ile dava açılmış, açılan bu dosya ise kaplumbağa hızı ile ilerlemektedir.

Bu arada bir kez daha vurgulayalım.

Ahmet Deniz Atabay’ın kendi işletmelerine ait tahakkuk etmiş su borçlarını usulsüz bir şekilde resmi belgede sahtecilik ve tahrifat yapmak suretiyle sildirmesi belgelenmiştir ve  2018 yılından beri soruşturma kovuşturmaya dönüştürülememiştir.

Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2018/1059 Soruşturma Sayılı dosyasının 4 yıldır akibeti meçhul, zamanaşımına terkedilmiştir.

Yine Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2016/2618 Soruşturma Sayılı dosyası ile yapılan yolsuzluk şikayetinde de yaklaşık 6 yıldır bir sonuç alınamamıştır.

Sayın Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ..

Bu dosyalar ile birlikte 24 farklı konuda yapılan şikayetlerden bu güne kadar hiçbir sonuç alınamamıştır.

Şikayet edilen kişi Didim Belediye Başkanıdır ve gerek sıfatı, gerekse işgal ettiği makam nedeni ile tüm eylem ve işlemlerinin şeffaf ve kamuoyu önünde denetlenebilir olması gerekmektedir.

Kişinin hukuki ve cezai sorumluluğunun yanında halka hesap vermesi de gerekmektedir.

Durum böyle iken şahsın Didim Cumhuriyet Başsavcılığı nezdindeki dosyalarında uzunca süre işlem yapılmamış olması, Didim kamuoyunda Ahmet Deniz Atabay’ın yargı eliyle korunup kollandığı kanaatini uyandırmaktadır.

Ayrıca Ahmet Deniz Atabay hakkındaki dosyaların esası ve dosyalarda gerekli ve yeterli işlemlerin yapılmayışı, şikayetlerin sümenaltı edildiği düşüncesini güçlendirmektedir.

Yargı bireyler hakkında işlem yaparken kimlik, kişilik ve makamına bakılmaksızın eylemine uyan suç nedeni ile mevcut deliller dikkate alınmak zorundadır ve en kısa sürede hakkaniyete uygun bir biçimde görevini yapmak durumundadır.

Hukuk ve Adelette yargılamanın geciktirilmeksizin yapılaması esastır.

Sayın Adalet Bakanımız,

Didim mektubu çok uzun.. Her birini ayrı ayrı açarak konuları uzatmak istemiyoruz. Zaten yıllardır bu konuları çeşitli defalarca Aydın Şafak Gazetesi’nde gündeme taşıdık. İlgilenip lütfederseniz, Yazarımız Metin Can ve şahsımın kaleme aldığı yazılar - haberler hakkında görevlendireceğiniz bir bürokratınız vasıtasıyla bilgi edinebilirsiniz.

Yukarıda belirttiğimiz Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay aleyhine yapılan şikayet ve açılan soruşturma dosyalarının Bakanlığınızca ivedilikle incelenmesinin sağlanması ve sonuca ulaştırılması kamuoyunun beklentisidir ve kamu vicdanını rahatlatacaktır.

Saygılarımla…

Sepetim